• L-Carnosine 500mg 30cps

L-Carnosine 500mg 30cps

  • 139 Lei

  • Contribuie la mentinerea integritatii structurale si functionale a organismului.
  • KAL
  • OA182
  • În Stoc
       19 Lei livrarea prin curier in orice localitate
       Restituirea banilor in 5 zile lucratoare
       Posibilitate de schimbare a produsului
       Livrare Gratuita pentru comenzile de peste 499 Lei

Carnozina (beta-alanil-L-histidina) este un aminoacid compus din aminoacizii histidina si beta-alanina.

Contribuie la:

• protejarea tesuturilor si a functiilor cerebrale:

>> mentine functiile normale ale membranei celulare (transport de ioni, depolarizare etc.) si transmiterea informatiei intre neuroni (mentine activitatea enzimei ATP-aza Na-K dependentă)

>> reduce actiunea speciilor reactive de oxigen asupra lipidelor membranelor cerebrale (creste activitatea antioxidanta a superoxid dismutazei – SOD)

>> reduce formarea aldehidelor, radicalilor liberi de oxigen si azot rezultati din descompunerea dopaminei sub actiunea enzimei monoaminoxidaza tip B (MAO-B)

>> mentine nivelul normal al dopaminei (protejeaza neuronii dopaminergici si reduce MAO-B)

>> reduce glicozilarea proteinelor neuronale (de ex.: mielina, proteinele amiloide) si formarea produsilor finali de glicozilare avansata – AGEs

>> sustine functionarea normala a SNC in urma leziunilor ischemice/ reperfuzie

>> reduce toxicitatea cerebrala a glutamatului

>> reduce acumularea in tesutul cerebral a zincului, fierului si a cuprului care, in exces, induc productia de beta-amiloid

>> imbunatateste simtul olfactiv si circulatia cerebrala afectate de acumularea beta-amiloidului

• protejarea sistemului cardiovascular:

>> mentine tensiunea arteriala normala (reduce actiunea vasoconstrictoare a sistemului nervos simpatic)

>> sustine capacitatea de contractibilitate a muschiului inimii (imbunatateste raspunsul miocitelor la actiunea calciului intracelular)

• mentinerea nivelului sanatos al glicemiei si reducerea complicatiilor date de concentratie mare de glucoza din sange :

>> imbunatateste sensibilitatea celulelor la insulina

>> reduce formarea produsilor finali de glicare avansata (AGEs)

• reducerea progresiei opacifierii cristalinului

• mentinerea calitatii pielii si accelerarea cicatrizarii ranilor (reduce reticularea colagenului pielii care conduce la pierderea elasticitatii, inflamatie si formarea ridurilor)

• cresterea performantelor fizice si a rezistentei la efort, precum si la reducerea perioadei de recuperare:

>> protejeaza celulele musculare impotriva acidozei lactice produse de efortul muscular intens (tamponeaza pH-ul acid prin reducerea ionilor de hidrogen H+)

>> reduce degradarea musculaturii scheletice

• reducerea proceselor de imbatranire (antiaging):

>> reduce formarea AGEs

>> reduce rata de scurtare a telomerelor fibroblastelor provocata de reactiile de oxidare

>> reduce deteriorarea functiilor celulare (reduce reactiile de oxidare, glicare, reticulare, carbonilare)

• reducerea deficitului de L-carnozina in diete vegetariene/vegane, stres, traume, consum excesiv de alcool, inaintarea in varsta

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun